Wed. Aug 10, 2022
ћирилица /латиница

“АТВ сусрети Јахорина” окупили више од 200 учесника

Извор: Срна

Више од 200 учесника из шест земаља учествовало је данас у ревијалној вожњи “АТВ сусрети Јахорина 2022”, у оквиру љетне туристичке сезоне.
Ову спортску манифестацију заједнички су организовали Градска управа Источно Сарајево, Еко АТВ ендуро клуб “Шумски дух” из Источног Сарајева и градска Туристичка организација.

Предсједник Еко АТВ ендуро клуба “Шумски дух” Зоран Kрстић рекао је да је ово осми сусрет међународног карактера који организују за љубитеље АТВ спорта и природе.

Он је додао да је пријављено више од 200 учесника из Србије, Швајцарске, Словеније, Хрватске, БиХ и Црне Горе и да се вози аденалинска рута 60 километара, али без екстремних дијелова.

Kрстић је изјавио новинарима да је циљ довођење људи да виде природне љепоте, ресурсе, туристичке потенцијале, те да су углавном то људи који су остварени у животу.

Он је изразио увјерење да ће им то бити ново искуство које Еко АТВ ендуро клуб жели да презентује, како би сутра са породицама и пријатељима дошли и били гости на Јахорини и у Источном Сарајеву.

Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић рекао је да му је драго што је та организација дио ове спортске приче којој је прије неколико дана претходило потписивање споразума о сарадњи са клубом “Шумски дух”, а подразумијева заједничку организацију “АТВ сусрета Јахорина 2022”.

“Ове године смо се укључили да то институционално подржимо јер је ово лијепа прича и из угла градске туристичке организације она доводи много гостију из различитих држава окружења”, истакао је Иконић.

Он је додао да су то људи који возе четвороточкаше по шуми, да су чувари природе и пожелио им да се лијепо осјећају.

Иконић је изразио наду да ће ови сусрети прерасти у традицију и да ће сваке године приликом отварања љетне сезоне на Јахорини бити одржан овакав скуп и вожња квадова.

Џемал Бајрић из Сребреника рекао је да је да је ово узбудљив спорт са доста адреналина, и да ко то воли треба да га проба.

Александра Kузмановић из Србије истакла је да воли ову врсту вожње, да је на Јахорини доста тога урађено и да једва чека зимовање јер долази сваке године.

Filter 2019