Sun. Aug 14, 2022
ћирилица /латиница

Црногорци побједници турнира у уличном баскету

Извор: Срна

Побједник Турнира у уличном баскету на Палама је екипа “Dangerous” из Црне Горе, која ће имати право учешћа на Челенџеру у Бордоу.
Побједничка екипа освојила је 3.000 KМ, док је другопласираној из Литваније припала награда од 800 KМ, а трећепласираној из Русије 300 KМ.

Овај турнир се налази на ФИБА ранг-листи и има међународни карактер.

Награде и пехаре додијелио је начелник општине Пале Бошко Југовић, који је честитао побједницима, наводећи да је турнир понос локалне заједнице и најљепша спортска манифестација.

“Турнир у баскету је постао бренд Пала, а оно што су организатори урадили је капитално у области спорта за ову општину јер присуство осам екипа из иностранства показује колико је битан турнир”, рекао је Југовић.

Југовић је истакао да је турнир признат у окружењу и сама чињеница да се налази на ФИБА ранг-листи доказује његову озбиљност, која превазилази локалне оквире.

Према његовим ријечима, на спортским теренима на Kорану ће се сигурно играти кошарка и даље, а општина Пале ће се трудити у будућности да још више афирмише овај турнир, јер су његови организатори примјер како се треба радити.

Члан побједничке екипе Марко Јаковљевић изјавио је да су, осим у врхунском баскету, уживали и у гостопримству и подршци публике, те да очекују одличне резултате и у Француској, гдје ће дати свој максимум.

Предсједник Удружења “Три на три – више од игре” и организатор турнира Мирослав Kовач захвалио је бројним грађанима који су подржавали сјајан баскет, а управо захваљујући њима био је спектакуларан.

Kовач је додао да је турнир у уличном баскету један од најпопуларнијих спортова у свијету, те су имали 21 сениорску екипу из БиХ, Русије, Литваније, Шпаније, Србије, Црне Горе, Македоније, Румуније.

Он је навео да су организовали такмичење и за млађе категорије гдје је учествовало 11 јуниорских, осам кадетских и седам пионирских екипа, с циљем да се млади активније баве спортом.

Kовач подсјећа да су од ФИБЕ добили статус тирнира “Лајт квест” /Lite quest/ и једини су такав турнир у БиХ, те захвалио спонзорима општини Пале и граду Источно Сарајево.

На турниру је одиграна и ревијална утакмица, на којој су учествовала дјеца из Удружења за дјецу и омладину са посебним потребама “Сунце” са Пала, као и традиционално хуманитарно шутирање за три поена.

Турнир у уличном баскету на Палама почео је у четвртак, 23. јуна, а завршен је касно синоћ.

Filter 2019