Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Црвени Крст обиљежава Свјетски дан добровољних давалаца крви

Извор: Филтер

Црвени крст Републике Српске 14. јуна обиљежава Свјетски дан добровољних давалаца крви с циљем скретања пажње друштву на значај и потребу за сигурном крви и крвним дериватима.

“Овогодишњом кампањом поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви, која се обиљежава под слоганом: „Даривање крви је чин хуманости. Придружи се акцији и спаси животе“, желимо исказати захвалност добровољним даваоцима крви на поклону којим спашавају животе других људи и анимирати их да се у што већем броју укључе у акције даривања крви”, саопштено је из Црвеног крста Републике Српске.

Свјетски дан добровољних давалаца крви – 14. јуни посвећен је милионима људи у свијету, који добровољно, анонимно и неочекујући никакву награду поводом тога, дарују крв и тиме спашавају на хиљаде живота других људи.

Црвени крст Републике Српске овај датум ће ове године обиљежити кроз низ активности, а вишеструким добровољним даваоцима ће уручити признања за несебичну хуманост исказану даривањем крви и спашавањем живота и здравља других људи. На тај начин, Црвени крст Републике Српске ће изразити захвалност и поштовање најхуманијим појединцима у нашем друштву.

У периоду од 1. јуна до 1. јула 2022. године, општинске и градске организације Црвеног крста Републике Српске спроводе низ активности на анимацији ученика, студената, запослених у радним организацијама, институцијама, спортиста и других грађана о важности даривања крви, те спровести акције добровољног давалаштва крви у својим локалним заједницама.

„Даривање крви је чин хуманости. Придружи се акцији и спаси животе“.

Filter 2019