Mon. Jun 27, 2022
ћирилица /латиница

У сриједу почињу “Принципови дани”

Извор: Филтер

Отварањем четвртог сазива Ликовне колоније “Бели вук” на Тврдимићима, у сриједу, 22. јуна, у Источном Новом Сарајеву почеће манифестација “Принципови дани”.

Отварање ликовне колоније планирано је за 19.00 часова у амфитеатру на Тврдимићима.

У четвртак, 23. јуна, на Тргу Републике Србије у 19.00 часова, у сарадњи са Архивом БиХ, биће отворена изложба “Сарајевски атентат – историјски контекст у свјетлу докумената Архива БиХ” и промовисана књига “Сарајевски атентат – повратак документима” Мирослава Перишића, директора Државног архива Србије.

Перишић ће представити књигу насталу на оригиналној грађи из доступних докумената Архива БиХ и других извора која говори истинито и чињенично о прошлости.

У петак, 24. јуна, у Kултурном центру Источно Ново Сарајево од 20.00 часова биће изведена монодрама “Флора Сендс”, ауторски пројекат Татјане Kецман.

У суботу, 25. јуна, у 19.00 часова у Културном центру биће отворена изложба “Иконе и фреске рудничко-таковског краја” Kултурног центра Горњи Милановац.

У Kултурном центру Источно Ново Сарајево у недјељу, 26. јуна, са почетком у 20.00 часова биће одиграна монодрама “Светозар Трећи” у продукцији “НАСТеатра”.

На Тргу Републике Србије ће 27. јуна од 19.00 часова бити представљени радови четвртог сазива ликовне колоније “Бели вук”, а од 20.00 часова на истој локацији, планирана је промоција књиге мајора Александра Милошевића “Српска прича”.

На промоцији ће говорити историчари Немања Девић и Борисав Челиковић, те професори историје Небојша Мичић и Александар Kостовић.

Исто вече на тргу ће бити одржан цјеловечерњи концерт музичког састава “Баштина” из Лесковца.

На Видовдан, 28. јуна, у 10.00 часова предвиђено је полагање цвијећа на гроб Гаврила Принципа на гробљу Свети арханђели Георгије и Гаврило у Сарајеву, док је за 12.00 часова предвиђено полагање цвијећа код споменика Принципу у истоименом парку у Источном Новом Сарајеву.

Истога дана са почетком у 19.00 часова у сали Kултурног центра Источно Ново Сарајево биће одржана Видовданска академија.

Завршног дана манифестације, 30. јуна, биће одржана традиционална 14. “Kонференција беба” са почетком у 18.30 часова на Тргу Србије.

Filter 2019