Fri. Jun 24, 2022
ћирилица /латиница

У мају 58 кривичних дјела на подручју ПУ Источно Сарајево

Извор: Срна

На подручју Полицијске управе Источно Сарајево у мају је регистровано 58 кривичних дјела, а остварени су јако добри резултати у области борбе против организованог и привредног криминалитета, речено је данас на конференцији за новинаре руководства Управе на Палама.
Начелник Полицијске Управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац оцијенио је стање безбједности на подручју Управе стабилним и задовољавајућим.

Он је навео да нису евдентирана кривична дјела са већим степеном друштвене опасности, као ни тежа кривична дјела, попут разбојништва, изазивања опште опасности, те крађе моторних возила.

“Нарушавања јавног реда и мира у већем обиму није било. Расвијетљеност кривичних дјела по непознатом починиоцу износи 68 одсто, док је укупна расвијетљеност кривичних дјела 90 одсто”, изјавио је Шеховац.

Начелник сектора криминалистичке полиције Радомир Церовина рекао је да је у мају регистровано 58 кривичних дјела, поднесена су 54 извјештаја надлежном тужилаштву против 68 лица, од којих је 18 повратника и један малољетни извршилац.

“Од укупног броја извршених кривичних дјела, 17 је по непознатом починиоцу, од којих је 13 расвијетљено. Из области организованог криминалитета обрађено је 27 предмета у вези са злоупотребом дроге”, наводи Церовина.

Према његовим ријечима, евидентирано је шест кривичних дјела из области привредног криминалитета и поднесено пет извјештаја против 11 лица.

Укупна материјалана штета причињена извршењем ових кривичних дјела износи око 47.892 KМ.

Начелник сектора полиције Милан Чворо рекао је да је у мају забиљежено 28 нарушавања јавног реда и мира, што је за 50, 9 одсто мање него у упоредном периоду прошле године.

Он додаје да су поднесена четири захтјева за покретње прекршајног поступка и издато 25 прекршајних налога, а санкционисано 29 лица.

У структури прекршаја најчешћи су вријеђање, туча и физички напад.

“У мају су се догодиле 52 саобраћајне незгоде или за четири одсто више него у упоредном периоду”, каже Чворо и наглашава да су регистроване двије саобраћајне несреће са погинулим лицима.

Према његовим ријечима, три лица су смртно страдала на подручју Пала и Рогатице, а најчешћи узроци саобраћајних незгода су брзина неприлагођена условима на путу, растојање и првенство пролаза.

Регистровано је 3.767 прекршаја из области саобраћаја.

Filter 2019