Sun. Aug 14, 2022
ћирилица /latinica

Uroš Klisarić najmlađa beba na Konferenciji beba u Istočnom Novom Sarajevu

Izvor: Srna

U Istočnom Novom Sarajevu danas je održana “Konferencija beba” na kojoj su bile prijavljene 73 bebe.
Na ovoj manifestaciji mogle su da učestvuju bebe rođene od 28. juna prošle do 28. juna ove godine, a titula najmlađe pripala je Urošu Klisariću, čija je majka Bojana izjavila da je Uroš rođen prije deset dana i da mu je ovo prvi izlazak.

“Ovo je lijepa prilika da se druže kako djeca, tako i njihovi roditelji, a ujedno je i podsticaj da bude što više rođenih beba u našoj opštini, te promoviše porodicu i podiže svijest o njenom značaju”, rekla je Klisarićeva Srni i dodala da je lijepo da se ova manifestacija organizuje svake godine.

Titula najstarija beba pripala je Tatjani Šehovac, rođenoj 28. juna prošle godine, a Milana Trnčić je beba sa najviše braće i sestara.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić istakao je da je ovo jedna od najljepših manifestacija organizovana na Trgu Republike Srbije koja je pokazatelj da je ovo lokalna zajednica mladosti i jedna od pet u Republici Srpskoj sa najvećim brojem djece.

“Sigurno da postoji potreba i za novim vrtićem, osnovnom školom i svim sadržajima koji su potrebni za djecu i omladinu”, rekao je Katić.

On je dodao da se Opštinska uprava iz godine u godinu trudi da u budžetu planira određena sredstva kao podršku pronatalitetnoj politici.

“Prvo rođeno dijete dobije po 100 KM, drugo 200 KM, treće 300 KM, četvrto i svako naredno po 400 KM. Tu je i podrška za porodice sa četvoro i više djece u mjesečnom iznosu od 150 KM. Finansiramo sve pokušaje vantjelesne oplodnje za one koji se obrate opštini, a važno je reći da su svi pokušaji koji su dobili podršku opštine, na naše veliko zadovoljstvo, i uspjeli”, naglasio je Katić.

“Konferencija beba” je tradicionalna manifestacija u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo, s ciljem promovisanja porodice i porodičnih vrijednosti.

Filter 2019