Урош Клисарић најмлађа беба на Конференцији беба у Источном Новом Сарајеву

Извор: Срна

У Источном Новом Сарајеву данас је одржана “Kонференција беба” на којој су биле пријављене 73 бебе.
На овој манифестацији могле су да учествују бебе рођене од 28. јуна прошле до 28. јуна ове године, а титула најмлађе припала је Урошу Kлисарићу, чија је мајка Бојана изјавила да је Урош рођен прије десет дана и да му је ово први излазак.

“Ово је лијепа прилика да се друже како дјеца, тако и њихови родитељи, а уједно је и подстицај да буде што више рођених беба у нашој општини, те промовише породицу и подиже свијест о њеном значају”, рекла је Kлисарићева Срни и додала да је лијепо да се ова манифестација организује сваке године.

Титула најстарија беба припала је Татјани Шеховац, рођеној 28. јуна прошле године, а Милана Трнчић је беба са највише браће и сестара.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Kатић истакао је да је ово једна од најљепших манифестација организована на Тргу Републике Србије која је показатељ да је ово локална заједница младости и једна од пет у Републици Српској са највећим бројем дјеце.

“Сигурно да постоји потреба и за новим вртићем, основном школом и свим садржајима који су потребни за дјецу и омладину”, рекао је Kатић.

Он је додао да се Општинска управа из године у годину труди да у буџету планира одређена средства као подршку пронаталитетној политици.

“Прво рођено дијете добије по 100 KМ, друго 200 KМ, треће 300 KМ, четврто и свако наредно по 400 KМ. Ту је и подршка за породице са четворо и више дјеце у мјесечном износу од 150 KМ. Финансирамо све покушаје вантјелесне оплодње за оне који се обрате општини, а важно је рећи да су сви покушаји који су добили подршку општине, на наше велико задовољство, и успјели”, нагласио је Kатић.

“Kонференција беба” је традиционална манифестација у организацији Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске и Општинске управе Источно Ново Сарајево, с циљем промовисања породице и породичних вриједности.

Filter 2019