Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /латиница

Удружење студената “Жироскоп” наставља акцију финансирања уписа најбољих будућих студената

Извор: Филтер

Акција „Подршка најбољим будућим машинцима“ наставља се и ове године. Удружење студената Машинског факултета “Жироскоп” наградиће пет највише рангираних на пријемном испиту са 100KМ који ће се одржати 27.06.2022. године.

Удружење позива све привредне субјекте који су заинтересовани за подстицај студената, како би се ова листа проширила на што више уписаних.


“Ова скромна награда од нашег удружења нема за циљ финансијску помоћ примарно. Трошкови уписа и студирања на Машинском факултету Источно Сарајево су занемарљиви у односу на друге сличне институције, с обзиром да студенти имају прилику да стекну висок ниво стручног знања. Доказ за то су наши студенти, који су увидјели предности студирања на Универзитету у Источном Сарајеву и оваквим акцијама желе да скрену пажњу младим људима да нам се придруже”, кажу из овог удружења.

На Машинском факултету Источно Сарајево постоји више од пет модерно опремљених лабораторија у којима се одржавају вјежбе. Студенти имају прилику да стекну широк спектар знања који им омогућава да се прилагоде било ком пословном окружењу у нашој држави и иностранству. Потражња за машинским инжењерима је све већа, што би поред занимљивог садржаја студија требало да представља додатну мотивацију за упис овог факултета.


“Спремни смо као организација која заступа интересе студената да будемо отворени за сваки вид помоћи будућим колегама која би олакшала њихов почетак студирања”, изјавио је Никола Савчић, студент четврте године и предсједник удружења студената “Жироскоп”.


„Kада сам доносила одлуку о упису факултета било ми је битно да имам много опција за запослење по завршетку студија. Машински факултет у Источном Сарајеву био је прилика за то, а уз то се налази у мјесту у којем живим и трошкови студирања су веома мали. Током ове четири године ми је више пута потврђено да сам на правом путу и да је знање стечено овдје улазна карта за послове који нам се нуде већ током студирања, кроз праксу и стручне посјете.
Такође, дружење и познанства које сам стекла ће остати за цијели живот. Наставни кадар је веома отворен за сваку врсту стручне помоћи. Овом приликом бих као редован студент позвала све младе људе који су заинтересовани за техничке науке да упишу Машински факултет у Источном Сарајеву”, изјавила је Николина Мијовић, студент четврте године.

Filter 2019