Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Туристички ваучери и ове године у Републици Српској

Извор: РТРС

Влада Републике Српске данас је донијела уредбу о начину и поступку додјеле туристичких ваучера, чија је вриједност 100 КМ и који се може користити једном у периоду од 1. јула до 30. октобра за плаћање услуге смјештаја, ноћење са доручком, без обзира на вриједност извршене услуге смјештаја.

Корисник ваучера може да буде сваки пунољетни грађанин Републике Српске и грађанин са пребивалиштем у Брчко Дистрикту са држављанством Републике Српске, без обзира на висину личних примања, који испуњава услове из уредбе за додјелу ваучера, саопштено је из Министарства трговине и туризма Српске.

Ваучер је могуће искористити искључиво ван мјеста пребивалишта корисника ваучера, а може да га користи само лице на чије име гласи и са њим се може плаћати само услуга смјештаја која укључује ноћење са доручком.

Један корисник може искористити туристички ваучер за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од два ноћења заредом, док два корисника могу искористити туристичке ваучере за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од три ноћења заредом.

Ваучер се може искористити за плаћање трошкова у минималном трајању од четири ноћења заредом у више угоститељских објеката за смјештај у корист три корисника ваучера, ако се туристички аранжман реализује посредством туристичке агенције.

Министарство трговине и туризма Републике Српске ће по ступању на снагу Уредбе расписати јавни позив угоститељима и туристичким агенцијама за учешће у пројекту додјеле ваучера.

Право учешћа на јавном позиву имају сви угоститељи који су уредно измирили пореске обавезе и имају најмање четири запослена радника, као и туристичка агенција носилац лиценце Министарства која је уредно измирила пореске обавезе, који су остварили финансијски губитак који подразумијева просјечан пад пословног прихода у периоду април-јун 2020. године у проценту од најмање 15 одсто и више у односу на остварен пословни приход у периоду април-јун 2019. године.

Filter 2019