Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Три деценије Црвеног крста јубилеј је и Српске и свих њених грађана

Извор: Срна

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је вечерас на Палама да је обиљежавање 30 година Црвеног крста Српске велики јубилеј не само ове хуманитарне организације него и цијеле Републике Српске и њених грађана.
Подсјећајући да многе институције Српске ове године обиљежавају 30 година постојања, Цвијановићева је рекла да је Црвени крст Републике Српске показао нераскидиву везу са институцијама и њиховим напорима да се помогне људима кад год је то потребно.

“Активизам који они показују јесте активизам који заслужује Република Српска – да имамо овакву једну организацију и предане раднике, људе великог срца, племените који не гледају на свој лични комфор, него сваки пут када је у питању нека невоља, потреба или било шта друго да се нађу при руци онима којима је то потребно”, истакла је Цвијановићева.

Она је додала да Црвени крст Републике Српске има одличну сарадњу са Министарством здравља Српске и другим републичким, као и локалним институцијама.

“Увијек смо упућени на њих и на њих се наслањамо”, нагласила је предсједник Српске.

Честитајући јубилеј Црвеном крсту, Цвијановићева је захвалила за многе заједничке акције ове хуманитарне организације и институција Српске, укључујући и у вријеме пандемије вируса корона када је пружена помоћ најстаријој популацији, која је обезбијеђена заштитним маскама и неким другим потрепштинама.

“Тај први активизам био је нешто што је потом иницирало много других организованих акција које су слиједиле примјер Црвеног крста”, закључила је Цвијановићева у изјави медијима уочи свечане академије поводом 30 година Црвеног крста Републике Српске.

Filter 2019