Sun. Aug 14, 2022
ћирилица /latinica

Sporazum o saradnji u organizaciji “ATV susreta Jahorina 2022”

Izvor: gradistocnosarajevo.net

U Gradskoj upravi Istočno Sarajevo danas je potpisan sporazum o saradnji sa Eko ATV Enduro klubom „Šumski duh“ iz Istočnog Sarajeva, koji podrazumijeva zajedničku organizaciju „ATV susreta Jahorina 2022“. Ova manifestacija biće održana 2. jula 2022. godine na Jahorini, a očekuje se dolazak oko 200 učesnika.

Organizatori „ATV susreta Jahorina 2022“ su Gradska uprava Istočno Sarajevo i gradska Turistička organizacija, a tehnički organizator je Eko ATV Enduro klub „Šumski duh“ iz Istočnog Sarajeva.

Iz Eko ATV Enduro kluba „Šumski duh“ zahvalili su za podršku u organizaciji ove manifestacije, te naglasili da je ovo dobra prilika za afirmaciju prirodnih ljepota Jahorine i Istočnog Sarajeva.

Eko ATV Enduro klub „Šumski duh“, kako je istakao predsjednik kluba, Zoran Krstić, osnovan je prije 10 godina i do sada je organizovao ATV i moto susrete na različitim lokacijama, a ove godine je, u dogovoru sa gradonačelnikom, odlučeno da to bude gradska manifestacija, koja će biti organizovana na području Istočnog Sarajeva.

„U subotu će biti vožena adrenalinska tura na Jahorini, namijenjena ljubiteljima ATV i moto vožnje, koja neće biti mnogo zahtjevna, jer mora da bude prilagođena i onim učesnicima koji nisu profesionalci“, istakao je Krstić.

Krstić je naglasio da je ovaj događaj dobra prilika za afirmaciju Istočnog Sarajeva, te dodao da je, tokom održavanja ATV susreta 2017. godine, zabilježeno 400 noćenja u ovom gradu.

Predstavnici Gradske uprave i Turističke organizacije Istočnog Sarajeva naveli su da je osnovni cilj ove, i sličnih, manifestacija, unapređenje turističke ponude grada.

„Želimo da ovaj događaj promovišemo u pozitivnom smislu, i da jasno naglasimo da je naš cilj, zapravo, promocija i očuvanje prirodnih ljepota grada Istočno Sarajevo, s akcentom na unapređenje turističke ponude grada u toku ljetne turističke sezone“, istakli su predstavnici Gradske uprave.

Revijalna vožnja „ATV susret Jahorina 2022“ biće održana u subotu, 2. jula, u okviru zvaničnog početka ljetne turističke sezone na Jahorini. Vožnja će početi ispred hotela ‘Nebojša’, u 9,00 časova, a cilj će biti kod hotela ‘Vučko’.


Filter 2019