Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /latinica

Sokolac prvi put domaćin djeci sa Kosova i Metohije

Izvor: Srna

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov sastaće se sutra sa načelnikom sokolačke opštine Milovanom Bjelicom, rukovodstvom Osnovne škole “Sokolac” i porodicama koje će 25. juna primiti 46 djece iz sela Parteš i Pasjane.

Arlov je ranije rekao Srni da opština Sokolac prvi put učestvuje u projektu “Spojimo djecu Kosva i Metohije i Republike Srpske”, ovog puta desetom jubilarnom, od 25. juna do 2. jula.

– U okviru ovog projekta doći će oko 600 djece, nastavnika, djece i mladih sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja iz Udruženja roditelja “Podrži me” sa Kosova i Metohije, kao i jedan autobus srpske djece iz Gline sa Banije – kaže Arlov.

On je naveo da žele da upoznaju porodice sa Sokoca koje će primiti djecu sa Kosmeta i da im zahvale na učešću u projektu, kao i rukovodstvu škole i opštine.

Bjelica je rekao Srni da je sve spremno za drage goste, da će roditelji sokolačkih osnovaca primiti 46 djece, a da će lokalna uprava obezbijediti smještaj za nastavnike i prateće osoblje u jednom do ugostiteljskih objekata sa smještajnim kapacitetima u gradu.

Direktor Osnovne škole “Sokolac” Đorđe Rajić izrazio je zadovoljstvo što su se roditelji rado odazvali pozivu i što će Arlov sutra razgovarati sa njima o projektu “Spojimo djecu Kosva i Metohije i Republike Srpske”.

Ove godine djeca sa područja cijelog Kosmeta biće smještena sedam dana u 450 porodica svojih vršnjaka širom Republike Srpske, i to iz Prijedora, Banjaluke, Gradiške, Prnjavora, Čelinca, Broda, Šamca, Pelagićeva, Doboja, Bijeljine, Sokoca, Istočnog Novog Sarajeva i Trebinja.

Filter 2019