Mon. Jun 27, 2022
ћирилица /латиница

Полицијска службеница ДKПТ БиХ успјешно завршила обуку за инструкторицу гађања

Извор: udruzenjemps.ba

У периоду од 23.05. до 10.06.2022. године, у Агенцији за школовање и стручно усавршавање кадрова у Мостару одржана је троседмична обука за инструкторе/ице “Руковање ватреним оружјем и вјештина гађања” којој је присуствовало десет полицијских службеника/ца Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ.

Међу полазницима обуке била је и једна жена, полицијска службеница Милица Николић, која је успјешно савладала све предвиђене вјежбе и стекла диплому Инструкторице.

Према наставном плану и програму, полазници/е су кроз теорију, а понајвише праксу, усавршили знања, вјештине и компетенције за планирање, провођење, евидентирање и оцјењивање остварених резултата током извођења бојевога гађања, која знања ће користити у свом даљем раду.

Милица Николић је распоређена на послове полицијске службенице у Јединици за интервенције и подршку и чланица је Удружења “Мрежа полицијских службеница”. Будући да су жене свугдје у свијету, па тако и у Босни и Херцеговини, права ријеткост у јединицама за подршку, она сваки дан својим примјером и професионалним наступом руши стереотипе и предрасуде о женама у полицији те показује да су жене вриједан потенцијал у полицијском раду уопште и да могу обављати све полицијске послове и задатке, па тако и оне најизазовније.

Удружење “Мрежа полицијских службеница” настоји промовисати успјешне жене у полицији и приказати грађанима и широј јавности да жене могу обављати најразноврсније полицијске послове и задатке и да су неопходне за ефикасан рад полиције. На тај начин желимо храбрити младе дјевојке и жене да се пријављују на јавне огласе за пријем у полицијске структуре гдје могу имати успјешну каријеру и допринијети сигурности нашег друштва.

Filter 2019