Fri. Jun 24, 2022
ћирилица /латиница

Полицајац ухапшен док је чувао зграду Предсједништва БиХ, осумњичен за продају дроге

Извор: Срна

Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Кантона Сарајево ухапсили су полицијског службеника Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Милоша Поповца који је чувао зграду Предсједништва БиХ, а који је осумњичен за трговину дрогом, јавио је Кликс.

Тужилаштво БиХ раније је, не наводећи име осумњиченог ни то који је објекат чувао, саопштило да је полицајац слободе лишен док је обављао редовне активности обезбјеђења чуваног објекта.

Акцију хапшења осумњиченог, који је под истрагом Тужилаштва БиХ и Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) надзирали су и координисали тужилац и истражилац Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ.

Полицајац је под истрагом Тужилаштва и СИПА због сумње да је починио кривично дјело неовлашћен промет опојних дрога са коруптивним елементима који су укључивали злоупотребу службеног положаја и полицијске униформе. Сумња се да је био дио организоване мреже за превоз, кријумчарење и продају већих количина наркотика, укључујући спид.

Прије нешто више од мјесец, ухапшен је Милош Николић, пратилац министра за људска права и избјеглице БИХ Милоша Лучића. Николић је ухваћен у продаји 10 килограма спида, а тада је приведено још особа за које се сумња да су дио организоване криминалне групе.

Поповац  ће у законском року бити предат поступајућем тужиоцу који ће донијети одлуку о даљим активностима.

Filter 2019