Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Полицајац из Невесиња тврди да су га данима малтретирала четири отмичара

Извор: Глас Српске

Према изјави полицајца Милоша Граховца из Невесиња који је пронађен везан поред пута након четири дана потраге, отеле су га четири непознате особе које су га одвеле у кућу на непознату локацију гдје су га данима малтретирали, тукли и узели му новац који је имао код себе.

Он је истражиоцима по доласку из мостарске болнице испричао да су га разбојници угурали у аутомобил те да је данима био у непознатој кући, а потом су га избацили на локацији на којој је пронађен.

Полиција “склапа коцкице” на основу његове пријаве како би што прије пронашла доказе који би потврдили његову причу.

“Он је рекао да су му узели нешто новца који је имао код себе, али да нису додатно тражили новац нити су то тражили од његове породице док су га, према његовој изјави данима држали и малтретирали. Како је рекао данима је био без воде и хране”, рекао је извор “Независних”.

Према ријечима нашег извора утврђује се који је мотив његове отмице и задржавања неколико дана да би га потом разбојници сами оставили поред пута а притом су му наводно сами отмичари једну руку оставили одвезану.

Нако што је пронађен Граховац се жалио на повреду главе па је одведен у болницу како би му урадили прегледе.

Како нам је речено из Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, достављен им је извјештај по непознатим почионоцима, а кривично дјело је оквалификовану као разбојништво у стицају са противправним лишењем слободе и недозвољеном производњом  и прометом оружја и или експлозивних материја, те полиција и тужилаштво раде на расвјетљавању свих околности.

Подсјећамо, Граховац за којим се трагало од сриједе, 25. маја, пронађен је у недјељу навече око 22 часа, преносе Независне.

Filter 2019