Wed. Aug 10, 2022
ћирилица /latinica

Požar u zgradi IRB-a izazvao opušak cigarete

Izvor: Glas Srpske

Požar koji je 1. maja izbio u zgradi Investiciono razvojne banke (IRB) Republike Srpske u Banjaluci, prema dostavljenom nalazu i mišljenju nadležnih, započeo je u dijelu bašte ugostiteljskog objekta-picerije ”Corso”, saopštilo je danas Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

U požaru su izgorjele prostorije IRB-a, stomatološke ambulante ”Simić dent” i ugostiteljskog objekta  „Corso”.

Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, od strane Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srbije – Direkcija policije, Uprava kriminalističke policije, Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, Odeljenje za trasološka i daktiloskopska vještačenja  i vođenje Nacionalnog AFIS registra, dostavljen je nalaz i mišljenje o uzroku požara koji se desio dana 1. maja ove godine oko tri časa.

“Prema dostavljenom nalazu i mišljenju požar je započeo u dijelu bašte  ugostiteljskog objekta-picerije ”Corso”. Radilo se o tinjajućem požaru koji je nastao na način da je najvjerovatnije opušak cigarete zapalio sunđeraste podmetače i drvenu žardinjeru za cvijeće. Požar se razbuktao oko tri časa i širio se vertikalno odozdo prema gore. Vještaci su isključili kao mogućnost nastanka požara kvar na elektroinstalacijama i dimljaku iz ugostiteljskog objekta-picerije ”Corso”, koji vodi kroz prostorije IRB-a do vrha zgrade”, navelo su u Tužilaštvu.

Filter 2019