Fri. Aug 12, 2022
ћирилица /латиница

Пожар у згради ИРБ-а изазвао опушак цигарете

Извор: Глас Српске

Пожар који је 1. маја избио у згради Инвестиционо развојне банке (ИРБ) Републике Српске у Бањалуци, према достављеном налазу и мишљењу надлежних, започео је у дијелу баште угоститељског објекта-пицерије ”Corso”, саопштило је данас Окружно јавно тужилаштво Бањалука.

У пожару су изгорјеле просторије ИРБ-а, стоматолошке амбуланте ”Симић дент” и угоститељског објекта  „Corso”.

Окружном јавном тужилаштву Бањалука, од стране Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Србије – Дирекција полиције, Управа криминалистичке полиције, Национални центар за криминалистичку форензику, Одељење за трасолошка и дактилоскопска вјештачења  и вођење Националног АФИС регистра, достављен је налаз и мишљење о узроку пожара који се десио дана 1. маја ове године око три часа.

“Према достављеном налазу и мишљењу пожар је започео у дијелу баште  угоститељског објекта-пицерије ”Corso”. Радило се о тињајућем пожару који је настао на начин да је највјероватније опушак цигарете запалио сунђерасте подметаче и дрвену жардињеру за цвијеће. Пожар се разбуктао око три часа и ширио се вертикално одоздо према горе. Вјештаци су искључили као могућност настанка пожара квар на електроинсталацијама и димљаку из угоститељског објекта-пицерије ”Corso”, који води кроз просторије ИРБ-а до врха зграде”, навело су у Тужилаштву.

Filter 2019