Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /latinica

Pale: Memorijalni turnir u fudbalu okupio 47 ekipa

Izvor: Srna

Na Palama je sinoć, uz učešće 47 ekipa, počeo tradicionalni Memorijalni turnir u malom fudbalu posvećen poginulim borcima čete “Petar Pandurević” i ostalim palim borcima sa područja mjesne zajednice Stanica Pale.

Predsjednik mjesne zajednice Stanica Pale Ivica Topić rekao je novinarima da će takmičenje trajati do 8. juna kada će biti služen parastos poginulim borcima čete “Petar Pandurević”.

“Turnir je doživio ekspanziju, a broj učesnika pokazuje da smo na pravom putu. Imamo šest kategorija”, istakao je Topić, koji je i Organizacionog odbora memorijala.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović kaže da se tradicionalno organizuje turnir u znak sjećanja na četu “Petar Pandurević”, te da mu je drago što je tako i ove godine.

On dodaje da učesnici turnira pokazuju entuzijazam i želju da igraju, a lokalna zajednica podržava ovo i slična takmičenja na Palama.

Jugović navodi da mjesna zajednica Stanica Pale popularizuje sport, posebno kod mladih tako da je danas zastupljen predškolski uzrast i osnovci.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić kaže da ga svaki put kad dođe na turnir oduševi entuzijazam mjesne zajednice i Boračke organizacije Stanice Pale gdje gaje sjećanje na poginule borce “Čete Petar Pandurević” toliko godina.

Ćosić dodaje da je grad skromnim doprinosom podržao ovu manifestaciju.

Memorijalni turnir se održava u okviru manifestacije koju Boračka organizacija opštine Pale organizuje do Vidovdana povodom 30 godina od početka Odbrambeno-otadžbinskog rata s ciljem očuvanja sjećanja na poginule borce i žrtve pale za sloboodu i Republiku Srpsku.

Četrnaest boraca čete “Petar Pandurević”, zajedno sa komandatdom, 8. juna 1992. godine poginuli su u napadu muslimanskih snaga na srpske položaje na Trebeviću.

Četa “Petar Pandurević” formirana je početkom rata. Brojala je 200 boraca, čuvala je srpske položaje na Trebeviću i obišla brojna ratišta širom Republike Srpske.

Filter 2019