Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /latinica

Pale: Veliki interes publike za utakmice na turniru u malom fudbalu

Autor: Filter/V.Č.

Na Palama je u toku jubilarni 60. po redu turnir u malom fudbalu, koji se tradicionalno održava na Koranu i jedan je od rijetkih turnira gdje se igra po sistemu 5+1.

Turnir je svečano otvoren u petak, 10. juna, a finale i zatvaranje turnira planirano je u ponedeljak 20. juna.

Ove godine učestvuje 21 ekipa raspoređena u 7 grupa, a nakon grupne faze u četvrtfinale prolazi 7 prvoplasiranih ekipa kao i najbolja drugoplasirana.

Od otvaranja turnira tribine svakodnevno krasi preko 800 gledaoca što pokazuje koliko Paljanima znači ova tradicionalna manifestacija.

Sinoć su gledaoci mogli pogledati tri sjajne utakmice, prvu između ekipa “Opština Istočno Novo Sarajevo” i “Kadeti” gdje je pobjedu očekivano odnijela ekipa Istočnog Novog Sarajeva rezultatom 8:0.

Neka od najzvučnijih imena u srpskom futsalu poput Marka Perića, Stefana Rakića, Nikole Rnića i Nikole Matijevića nastupali su sinoć u ekipi Istočnog Novog Sarajeva.

U drugoj utakmici ekipa Hotel Višegrad savladala je ekipu “PGM” 5:2.

U trećoj utakmici petog dana turnira sastale su se ekipe “Opština Istočno Novo Sarajevo” i “Filter”. Nakon burne i neizvjesne utakmice pobjedu su slavili futsal reprezentativci Srbije savladavši Filter 2:0.

Filter 2019