Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Обиљежено 30 година од оснивања Осмог одреда Специјалне бригаде полиције

Извор: Срна

Представници Удружења бораца Осмог одреда Специјалне бригаде полиције Илиџа Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске обиљежили су данас у Источном Сарајеву 30 година од формирања ове јединице.
Парастос за погинуле припаднике Осмог одреда служен је у цркви Светог Василија Острошког на Вељинама, а након тога су положени вијенци на спомен-обиљежје испред Полицијске станице Источно Ново Сарајево.

Ратни замјеник команданта Осмог одреда Специјалне бригаде полиције Илиџа Душко Тешић изјавио је да је јединица учествовала у одбрани Источне Илиџе, Херцеговине, преко Трескавице, Мајевице, цијелог Подриња до Kрајине.

“Одред је имао ратни пут за респект. Данас смо се окупили да одамо почаст и поклонимо се сјенима наших 18 погинулих бораца и 20 који су врло млади умрли, многи од посљедица тог рата”, рекао је Тешић новинарима.

Тешић, који је и предсједник Удружења бораца Осмог одреда Специјалне бригаде полиције Илиџа МУП-а Републике Српске, истакао је да је ово прилика и да се покаже саборност и позове на једниство свих из борачког корпуса Републике Српске.

Предсједник Удружења Трећег одреда Херцеговине Дејан Бодирога рекао је да су припадници овог одреда и Осмог одреда Специјалне бригаде полиције Илиџа често у рату заједно имали садејства.

“Увијек нам је било драго да се видимо као и данас, те да се подсјетимо на времена када смо младост жртвовали за стварање Републике Српске”, истакао је Бодирога.

Filter 2019