Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /латиница

На “Термаг Челенџ” трци учествовало 180 такмичара

Извор: Срна

На Јахорини је данас одржана осма трејл “Термаг челенџ трка” на којој је наступило 180 такмичара, а циљ ове спортске манифестације је промовисање здравог начина живота и љетне туристичке сезоне на овој планини.

Учесници из БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске, Чешке и САД у мушкој и женској конкуренцији такмичили су се на двије кружне стазе у дужини од 15 и 25 километра.

Побједници Плаве стазе, чија је дужина 15 километара, у женској конкуренцији је Ирма Кристић, а у мушкој Алекса Вуковић.

Побједници Црвене стазе, чија је дужина 25 километара, у женској конкуренцији је Амила Штаљо, а у мушкој конкуренцији Невен Цицовић.

За безбједност свих учесника бринуло се особље трке које је било распоређено на стазама, а били су присутни и припадници полиције који су обезбјеђивали трку, као и екипа Хитне помоћи, саопштено је из хотела “Термаг”, који је организатор такмичења са “ПСТ тимом”.

Маркетинг менаџер хотела “Темаг” Немања Вучетић истакао је да ова трка буди све више интересовања и у земљи у региону, што се одражава на број гостију како у хотелима тако и на Јахорини, што и јесте циљ оваквих догађаја.

Он је додао да осим доста такмичара, спортски догађаји као овај привлаче и водеће компаније, а посебну захвалност дугују Туристичкој организацији града Источно Сарајево на заједничким напорима да се одржи трка и жељи да Јахорину у што бољем свијелу представе гостима.

Директор трке Милан Ђапић је истакао да је свих 180 учесника успјешно завршило трку и није било никаквих повреда, што је организаторима веома важно.

“Ово је сјајан догађај и користим прилику да већ најавим још боље издање `Термаг челенџ трке` за наредну годину и позивам све љубитеље спорта, активног живота и природе да нам се придруже да заједно уживамо у чарима које нам Јахорина несебично пружа”, истакао је Ђапић.

Filter 2019