Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /latinica

Međunarodni džiju-džica turnir na Palama okupio 300 takmičara iz pet zemalja

Izvor: Srna

 Na Palama je danas otvoren međunarodni džiju-džica turnir “Trofej Jahorina open” koji je okupio 300 takmičara iz pet zemalja.

Nakon svečanog otvaranja turnira u Sportsko-poslovnom centru “Peki”, obavljen je obred lomljenja slavkog kolača povodom krsne slave Džiju-džicu saveza Republike Srpske – Svetog Cara Lazara.

Sportski direktor Džiu-džica saveza Republike Srpske Bojan Jović rekao je da na turniru nastupaju djeca od 10 do 16 godina, kadeti do 18, juniori od 21 godinu, te seniori.

On je naveo da džiju-džidža predstavlja izvorni sport iz kojeg su se razvili mnogi drugi, a gdje djeca uče razne tehnike bacanja, udaraca, te kako sebe da odbrane.

Jović je objasnio da su prvi put van Banjaluke obilježili krsnu slavu Saveza, te da im je drago što su na Palama.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao da ovo takmičenje još jedan u nizu pokazatelja da borilački sportovi “stanuju” u Istočnom Sarajevu.

“Džiju-džica klubovi Jahorina i Slavija svrstavaju se među najbolje klubove u Republici Srpskoj. Prilika da okupite 300 takmičanja, 15 klubova iz pet zemlja na Palama govori koliko vas ljudi uvažavaju i koliko se cijeni ono što paljanski klub uradi”, istakao je Ćosić.

On je rekao da Džiju-džica klub “Jahorina” postoji pet godina i da su u tom periodu okipili brojne takmičare, a danas pokazuju da nakon epidemije virusa korona mogu organizovati još bolje takmičenje, istakavši da će grad Istočno Sarajevo i dalje podržavati sportska takmičenja.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović naveo je da Džiju-džica klub “Jahorina” na najbolji mogući način promoviše sporta i mladost, a da učešće 300 takmičara dovoljno govori koliko je entuzijazma iza toga.

On je čestitao upravi kluba, organizatorima i sponzorima koji su doprinijeli da se ovo takmičenje organizuju i da dvorana i grad izgledaju fantastično, te istakao da će opština Pale pomoći u organizaciju ovih ili sličnih takmičenja.

Sportski direktor džiu-džica kluba “Jahorina” i organizator takmičenja Dejan Jerkić rekao je novinarima da se rad i trud uložen u klub isplatio.

Sportski direktor Džiju-džica kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva Danijel rekao je da je ovo njihovo četvrto učešće na takmičenju na kojem nastupa 40 takmičara, te da očekuju veoma dobar plasman i osvajanje jednog od pehara za najbolje ekipe na turniru.

Za pomoć u organizaciji i nesebičnoj podršci klubu uručene su zahvalnice gradu Istočno Sarajevo, opštini Pale, Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Džiju-džica savezu Republike Srpske, bratskom Džiju-džica klubu Loznica, Aleksandru Glavašu, sportskim prijateljima Nenadu Nešiću, Peđi Gutalju i Darku Avramu.

Filter 2019