Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Међународни џију-џица турнир на Палама окупио 300 такмичара из пет земаља

Извор: Срна

 На Палама је данас отворен међународни џију-џица турнир “Трофеј Јахорина опен” који је окупио 300 такмичара из пет земаља.

Након свечаног отварања турнира у Спортско-пословном центру “Пеки”, обављен је обред ломљења славког колача поводом крсне славе Џију-џицу савеза Републике Српске – Светог Цара Лазара.

Спортски директор Џиу-џица савеза Републике Српске Бојан Јовић рекао је да на турниру наступају дјеца од 10 до 16 година, кадети до 18, јуниори од 21 годину, те сениори.

Он је навео да џију-џиџа представља изворни спорт из којег су се развили многи други, а гдје дјеца уче разне технике бацања, удараца, те како себе да одбране.

Јовић је објаснио да су први пут ван Бањалуке обиљежили крсну славу Савеза, те да им је драго што су на Палама.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао да ово такмичење још један у низу показатеља да борилачки спортови “станују” у Источном Сарајеву.

“Џију-џица клубови Јахорина и Славија сврставају се међу најбоље клубове у Републици Српској. Прилика да окупите 300 такмичања, 15 клубова из пет земља на Палама говори колико вас људи уважавају и колико се цијени оно што паљански клуб уради”, истакао је Ћосић.

Он је рекао да Џију-џица клуб “Јахорина” постоји пет година и да су у том периоду окипили бројне такмичаре, а данас показују да након епидемије вируса корона могу организовати још боље такмичење, истакавши да ће град Источно Сарајево и даље подржавати спортска такмичења.

Начелник општине Пале Бошко Југовић навео је да Џију-џица клуб “Јахорина” на најбољи могући начин промовише спорта и младост, а да учешће 300 такмичара довољно говори колико је ентузијазма иза тога.

Он је честитао управи клуба, организаторима и спонзорима који су допринијели да се ово такмичење организују и да дворана и град изгледају фантастично, те истакао да ће општина Пале помоћи у организацију ових или сличних такмичења.

Спортски директор џиу-џица клуба “Јахорина” и организатор такмичења Дејан Јеркић рекао је новинарима да се рад и труд уложен у клуб исплатио.

Спортски директор Џију-џица клуба “Славија” из Источног Сарајева Данијел рекао је да је ово њихово четврто учешће на такмичењу на којем наступа 40 такмичара, те да очекују веома добар пласман и освајање једног од пехара за најбоље екипе на турниру.

За помоћ у организацији и несебичној подршци клубу уручене су захвалнице граду Источно Сарајево, општини Пале, Факултету физичког васпитања и спорта Универзитета у Источном Сарајеву, Џију-џица савезу Републике Српске, братском Џију-џица клубу Лозница, Александру Главашу, спортским пријатељима Ненаду Нешићу, Пеђи Гутаљу и Дарку Авраму.

Filter 2019