Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /latinica

Zbog napada na policajce na Vučijoj Luci uhapšene dvije osobe

Izvor: Filter

Prilikom obezbjeđenja Gastro – turističke manifestacije „Jagnjijada 2022“,19. juna u mjestu Vučija Luka, opština Istočni Stari Grad policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo uhapsili su A.S. iz Istočne Ilidže i D.D. iz Istočnog Novog Sarajeva. Kako je saopšteno, oni su napali policijske službenike Policijske stanice Istočni Stari grad.

“Protiv pomenutih lica Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu napad na službeno lice u vršnju službene dužnosti”, saopšteno je iz Policijske uprave.

Istoga dana zbog ometanja službenih lica u vršenju službene radnje uhapšene su tri osobe koje su sankcionisane u skladu sa Zakonom o prekršajima Republike Srpske zbog učinjenog prekršaja ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija, navodi se u saopštenju policije.

U proteklih šest mjeseci tekuće godine na području Policijske uprave Istočno Sarajevo zabilježena su dva napada na ovlaštena službena lica.

Policijska uprava Istočno Sarajevo najoštrije osuđuje svaki vid napada na policijske službenike prilikom obavljanja službenih poslova i zadataka. 

Filter 2019