Fri. Aug 12, 2022
ћирилица /latinica

Djeca sa Kosmeta danas u Republici Srpskoj

Izvor: RTRS

Svih 11 autobusa koji prevoze 461 srpakih učenika u pratnji 46 prosvjetnih radnika sa prostora Kosova i Metohije krenula su jutros iz Kosovske Mitrovice u pet časova. Oni će biti gosti svojig vršnjaka i njihovih porodica od 25. juna do 2. jula. 2022.godine.

Domaćini djeci u ovom velikom projektu su gradovi, opštine, osnovne škole i oko 450 porodica iz: Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Čelinca, Prnjavora, Broda, Doboja, Šmmca, Pelagićeva, Bijeljine, Sokoca, Istočnog Novog Sarajeva
i Trebinja.

U Bijeljini će danas biti organizovan doček srpske učenike sa Kosova i Metohije u pratnji prosvjetnih radnika koji će sedam dana boraviti kod vršnjaka u 13 gradova i opština Republike Srpske, izjavio je predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu Milorad Arlov.

Gosti sa Kosmeta trebalo bi da stignu između 12.00 i 13.00 časova u Etno-selo “Stanišići” kod Bijeljine gdje će ih dočekati Arlov, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje Republike Srpske Nataša Cvijanović, pomoćnik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković i delegacije opština i gradova Republike Srpske.

Filter 2019