Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /латиница

Додатних 5,34 милиона КМ за програм запошљавања бораца, дјеце погинулих бораца и РВИ

Извор: РТРС

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске на данашњој, 20. сједници, одобрио је исплату 5,34 милиона КМ за реализацију овогодишњег програма подршке запошљавању и самозапошљавању дјеце погинулих бораца, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида.

Према одлуци Управног одбора, тиме ће бити прихваћене све валидне пријаве по овом програму, односно средства ће бити усмјерена за подршку запошљавању и самозапошљавање за укупно 1.651 лица.

На овај начин, испуњен је захтјев Народне скупштине Републике Српске која је на у марту ове године усвојила закључак, којим се од од Владе Републике Српске тражило да да Акционим планом запошљавања за 2022. годину обезбједи средства за самозапошљавање демобилисаних бораца под истим условима као и прошле године.

Истовремено, Управни одбор одоборио је исплату 500.000 КМ за додјелу једнократне новчане помоћи од по 100 КМ за социјално угрожене  борце Одбрамбено- отаџбинског рата од прве до пете категорије, а старијих од 60 година.

Такође, одобрена је исплата 18.600 КМ за уплату доприноса за пензијско и инвалидско осигурање за 30 бораца Одбрамбено- отаџбинског рата, старијих од 65 година, а који ће,  са уплатом ових доприноса, стећи законске услове за одлазак у старосну пензију.


Filter 2019