Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /латиница

Грађани БиХ од данас у Њемачку могу ући без ковид потврде

Извор: Глас Српске

Министарство иностраних послова Њемачке данас је објавило нове услове за улазак странаца у ту државу којим се укидају сва ограничења везана за коронавирус.

Од данас, 11. јуна све рестрикције у вези уласка страних држављана у Њемачку, а које се тичу потврда о вакцинацији против коронавируса или тестирању на присуство коронавируса су укинуте за све, осим за држављане Кине.

“Од суботе, 11. јуна 2022. године , привремено ће се укинути сва ограничења уласка у Њемачку због болести узрокованих коронавирусом. Од овог датума, улазак у Њемачку поново ће бити дозвољен за све сврхе путовања (укључујући туризам и посјете). Међутим, особама са пребивалиштем у Народној Републици Кини и даље је потребан важан разлог за улазак у Њемачку (због реципроцитета). За улазак у Њемачку више није потребан доказ о вакцинацији, доказ о опоравку или доказ о тестирању”, наведено је у саопштењу министарства.

Уколико дође до појаве нових подваријанти основног соја коронавируса, за захваћена подручја ће вриједити рестрикције за улазак које су и раније биле на снази.

О овој информацији путнике је обавијестио и Сарајевски аеродром, преноси klix.ba.

Filter 2019