Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /латиница

Владан Гавриловић ученик генерације ОШ “Петар Петровић Његош”

Извор: Филтер

Ученик генерације школске 2021/2022. ОШ “Петар Петровић Његош” Источна Илиџа је Владан Гавриловић.

Владан је рођен је 27.07.2007. године. Основну школу завршио је као носилац дипломе „Вук Караџић“ и посебних диплома из математике, физике и информатике.

Поред редовног школовања похађао је и Основну музичку школу. Такође, освајао је многе медаље на међународним, интернационалним, републичким и државним такмичењима као члан Карате Клуба “Игман”.

У основној школи постиже значајне резултате на такмичењима из природних наука. Поред информатике и физике, дипломе је редао и из математике, историје и православне вјеронауке као и ваннаставним активностима.

Вјеронаука:

  1. разред: 2. мјесто на школском такмичењу и 2. мјесто на општинском такмичењу

Историја:

  1. разред: 1. мјесто на школском и 2. мјесто на општинском такмичењу

Физика:

  1. разред: 1. мјесто на школском такмичењу, 1. мјесто на општинском такмичењу и због епидемиолошке ситуације даља такмичења су отказана.
  2. разред: 1. мјесто на школском такмичењу, 1. мјесто на општинском такмичењу, 1. мјесто на регионалном такмичењу и 5. мјесто на републичком такмичењу
  3. разред: 1. мјесто на школском такмичењу, 1. мјесто на општинском такмичењу, 1. мјесто на регионалном такмичењу.

Информатика:

  1. разред: 1. мјесто на школском такмичењу, 1. мјесто на општинском такмичењу, 1. мјесто на регионалном такмичењу и учешће на републичком такмичењу.
  2. разред: 1. мјесто на школском такмичењу, 1. мјесто на општинском такмичењу, 1. мјесто на регионалном такмичењу и 5. мјесто на републичком такмичењу.

Математика

  1. разред: 2. мјесто на школском такмичену и 2. мјесто на општинском такмичењу
  2. разред: 1. мјесто на школском такмичену и 1. мјесто на општинском такмичењу
  3. разред: 1. мјесто на школском такмичену и 2. мјесто на општинском такмичењу

Ове школске године освојио је 1. мјесто на Светосавском такмичењу из математике, које је одражано на Филозофском факултету на Палама.

Поред такмичења у основној школи коју је завршио као носилац Вукове дипломе, наступао је и у музичкој школи, гдје је освојио двије друге награде на републчком такмичењу, дисциплина гитара.

Filter 2019