Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Вишковићу и Ћосићу повеље за допринос развоју Источног Новог Сарајева

Извор: Срна

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић добитник је повеље општине Источно Ново Сарајево, највећег признања које ова локална заједница дођељује заслужним појединцима и установама, односно колективима, који су допринијели развоју и побољшању услова живота свих становника ове општине.
На свечаној сједници Скупштине општине поводом обиљежавања Спасовдана – крсне славе Источног Новог Сарајева, једногласно је донесена одлука и да повељу добије градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосића.

Образлажући ову одлуку начелник Источног Новог Сарајева Јован Kатић рекао је да је много разлога да додјелу повеље Вишковићу, али и Ћосићу, додајући да Влада Републике Српске улаже између 25 и 30 милиона KМ у ову локалну заједницу.

Kатић је навео да се граде студентски домови, вриједности око 6,5 милиона KМ, које у потпуности финансира Влада, те зграда Ректората Универзитета у Источном Сарајеву, Музичке академије, концертна дворана вриједна више од 10 милиона KМ, нова основна школа вриједна 4,5 милиона KМ, а издвојен је и милион KМ за изградњу зграде позоришта.

Према његовим рјечима, Влада Републике Српске ће обезбиједити и средстава за санацију корита ријеке Тилаве.

Kатић је напоменуо да су Источно Ново Сарајево помагали сви претходни предсједници Владе Републике Српске, без обзира којој политичкој партији су припадали, али је истакао да су највећа средстава уложена у ову локалну заједницу у једној години за вријеме Вишковићевог мандата.

Он је навео да је Ћосић унаприједио Источно Ново Сарајево у периоду 2012-2020. године, када је обављао функцију начелника општине, подсјећајући на инвестиције тада покренуте и реализоване.

“Општина је у том периоду постала једна од најразвијенијих и највећих градилишта у Републици Српској. И сада, као градоначелник Источног Сарајева, много помаже развоју Источног Новог Сарајева”, образложио је Kатић.

Плакете ће бити додијељене Здравственој установи “Мастер физикал”, Матичној библиотеци Источно Ново Сарајево, Служби анестезије Болнице “Србија”, Олимпијском центру “Јахорина”, љекару Тамари Ивановић, те постхумно гуслару Срђану Трифковићу.

“Сви они који су награђени, од захвалнице до повеље, добро су допринијели развоју и промоцији општине Источно Ново Сарјево”, нагласио је Kатић, те додао да ће признања бити уручена вечерас, на свечаној академији у 19.00 часова у Kултурном центру Источно Ново Сарајево.

Filter 2019