Fri. Aug 19, 2022
ћирилица /латиница

Валентина Матовић најмлађа беба на Конференцији беба у Источној Илиџи

Извор: Срна

У Источној Илиџи одржана је манифестација “Kонференција беба”, за коју је начелник те општине Маринко Божовић рекао да промовише породицу и рађање дјеце, а локалну заједницу обавезује да из године у годину повећава финансијска средства намијењена за најмлађу популацију.
Божовић је рекао новинарима да ова локална заједница 15. пут заредом организује ову манифестацију која је вјероватно и најзначајнији догађај, с обзиром на то да на неки начин показује да је ово млада општина у којој се сваке године рађа све више дјеце.

Он је истакао да општина обезбјеђује и средства за стипендије и набавку уџбеника за дјецу из породица за троје и више дјеце, те породице које су у стању социјалне потребе, а пружа и могућност одрађивања приправничког стажа, те суфинансира вртиће.

“Прво дијете које се роди на подручју општине Источна Илиџа у календарској години добије 1.000 KМ, а остала дјеца по 300 KМ. За мајке са четворо и више дјеце општина издваја мјесечно по 100 KМ као вид помоћи”, истакао је Божовић, додајући да су то све мјере за пронаталитетну политику.

На манифестацији је изабрано трочлано предсједништво, а титула најмлађе бебе припала је Валентини Матовић, која је рођена прије седам дана.

Најстарија беба је Вук Папаз, који је рођен 12. јула прошле године, а Лазар Kењић је беба са највише браће и сестара.

Небојша Мичић побједник је у такмичењу очева у брзом пресвлачењу беба.

Нина Радовић, мајка Луке и Ање, подржава организовање “Kонференције беба”, сматрајући да манифестација промовише наталитет, а уједно је изразила наду да ће из године у годину бити масовнија.

Filter 2019