Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /латиница

Tијело пронађено у Дунаву је Матеј Периш

Фото: Танјуг

Извор: Независне новине

Младић чије је тијело пронађено у Дунаву је Матеј Периш. Како пише Телеграф, ДНК анализа је доказала да се ради о Матеју Перишу.

Његово тијело извукли су морнари јуче ујутро око 9.30. Тијело је пронађено на мјесту које се зове Ада Хуја, а које се налази низводно од Великог ратног острва, острва на ушћу Саве у Дунав које је више пута било темељо претраживано.

Према првим сазнањима након обдукције, узрок смрти је утапање.

И даље се чекају резултати токсиколошке анализе, који ће бити готови тек за двадесетак дана.

ДНК анализа је рађена по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Тијело младића пронашао је капетан брода, Милован Зеленовић.

“Шетали смо по палуби и видели како вода носи тело, да се зауставља мало даље. Ветар га је донио, пливао је низводно Дунавом. Око девет сати, у пола 10 је стигла полиција. Тело је било у стању распадања, неки дечко који је шетао поред је проверио на интернету и видио да је исто одевен као Матеј Периш. Имао је једну белу тенисицу и црну мајицу. Мушкарац кад се удави, он је окренут телом према доле”, рекао је Зеленовић.

Тијело је пронађено четири и по мјесеца након нестанка Сплићанина. Матеј је нестао у ноћи између 30. и 31. децембра. Истрчао је из клуба Готик, трчао улицама Београда, покушао зауставити такси и онда се, како се види на снимку надзорне камере ресторана Саванова, степеницама спустио према Сави. Али не види се да је ушао у воду.

Filter 2019