Sun. Nov 27, 2022
ћирилица /латиница

Југовић: Настављамо са пројектима с циљем урбанијег изгледа општине

Извор: Срна

На Палама је данас завршено асфалтирање Улице 3. април у дужини од 250 метара, за коју је из општинског буџета издвојено 110.000 КМ.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима да је асфалтирана улица са три крака и урађена кишна канализација, те да се по расположењу становника види да су задовољни.

Југовић је нагласио да је реализација оваквих пројеката један од начина да Пале добију још урбанији изглед.

“Ово су пројекти од прошле године. Драго нам је да смо успјели испоштовати све услове и да извођачи нису мијењали цијену с обзиром на чињеницу да је поскупио мазут и грађевински материјал”, истакао је Југовић.

Југовић је најавио да ће и друге улице на подручју општине Пала бити обновљене и да ће се наставити са улагањем у инфраструктуру.

Милош Ковач, један од становника ове улице, захвалио је начелнику и општинском руководству, као и извођачима радова на квалитетно урађеном послу.

Ковач је додао да је сада Улица 3. априла повезана са паљанском Мјесном заједницом Стара станица, као и три улице којима дјецу иду у основну и средњу школу, чиме заобилазе магистрални пут што је од немјерљивог значаја за њихову безбједност.

Јанко Трифуновић је рекао да им много значи асфалтирање улице јер им је олакшана комуникација са центром Пала, те да је лијепо видјети да Пале постају све урбанија локална заједница.

“Овај пут је био макадамски, а много фреквентан, те се дизала огромна прашина што је отежавало пролазак пјешака”, навео је Трифуновић.

Filter 2019