Јахорина: Од 16. до 18. маја конференција “Водоводни и канализациони системи”

Извор: Срна

На Јахорини ће од 16. до 18. маја бити одржана конференција “Водоводни и канализациони системи” у организацији Удружења “Водоводи Републике Српске” и Удружење за технологију воде и санитарно инжењерство из Београда.
Свечано отварање конференције предвиђено је за понедјељак, 16. маја у 9.30 часова у хотелу “Термаг”, саопштено је из Удружења “Водоводи Републике Српске”.

Прва тема скупа посвећена је реформи сектора јавних водних услуга, а у уводној презентацији биће ријечи о програму унапређења водних услуга у Републици Српској.

На панелу ће бити вођена дискусија о теми “Проблеми у сектору, искуства из региона, циљеви реформе, могућности и рокови за достизање”.

Друга тема посвећена је дискусији о процесу истраживања развоја и побољшања пословног плана – показатељима успјешности водоводних предузећа, док је трећа тема “Водоводни и канализациони системи”.

Други дан конференције требало би да започне анализом безбједности и квалитета воде за пиће, што предвиђа расправу о квалитету и контроли воде за пиће у водоводним системима и безбједном снабдијевању водом за пиће.

У сриједу, 18. маја, учесници конференције требало би да донесу закључке са скупа.

Filter 2019