Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

У Источном Сарајеву првачића више него прошле године, до сада уписано 590 ученика

Извор: Срна

На подручју Источног Сарајева у први разред основне школе у сљедећој школској години уписано је 590 ученика, што је око 50 ученика више него у истом периоду прошле године, речено је данас Срни у Градској управи, те наведено да упис траје до краја августа.

У Основној школи „Пале“ уписано је 100 првачића, а у Основној школи „Србија“ 57, од којих један у подручном одјељењу у Подграбу, изјавила је Срни самостални стручни сарадник за односе с јавношћу у Градској управи Источног Сарајева Александра Берјан.

У Основној школи „Мокро“ уписано је 20 првачића, од којих 17 у централној школи и три ученика у подручном одјељењу на Хреши, а у соколачкој Основној школи је 96 првачића, навела је Берјанова.

Она је истакла да су у Основној школи „Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву до сада уписана 173 ђака првог разреда.

Према њеним ријечима, на подручју општине Источна Илиџа у три основне школе до сада се пријавило 135 ученика првог разреда.

„У Основној школи “Петар Петровић Његош” у Источној Илиџи су 72 ученика првог разреда, исто као и прошле године. У Основној школи “Јован Дучић” у Касиндолу 36 ученика, док је у Основној школи “Алекса Шантић” у Војковићима 27 првачића“, навела је Берјанова.

У Основној школи „Свети Сава“ у Трнову, како је навела, у први разред уписано је девет ученика, од којих пет у централној школи и четири у подручном одјељењу у Кијеву.

Берјанова је додала да су досадашња тестирања ученика показала да све више дјеце овог узраста треба да похађа говорне вјежбе код логопеда, те да је повећана и потреба за асистентима за наставу.

Она је напоменула да у неким школама тестирање ученика још траје, а упис ће бити вршен све до краја августа.

Filter 2019