Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /latinica

U Istočnom Novom Sarajevu dodijeljena kancelarija Udruženju “Multipla skleroza”

Izvor: Srna

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić dodijelio je Udruženju “Multipla skleroza” Sarajevsko-romanijske regije kancelariju koja se nalazi na Trgu Republike Srbije, u okviru sportske dvorane u ovoj lokalnoj zajednici.

Katić je sa sekretarom Udruženja Zoranom Tuševljakom i direktorom Zdravstvene ustanove “Master fizikal” Bojanom Pavlovićem potpisao sporazum kojim se obezbjeđuju besplatni pregledi za lica oboljela od multiple skleroze, te tretmani, ukoliko budu neophodni.

Načelnik opštine je nakon potpisivanja sporazuma istakao je da je dodjela kancelarije mali doprinos radu ovog udruženja i podrška svim licima oboljelim od multiple skleroze.

“Na ovaj način im dajemo podršku, da smo svi uz njih i da mislimo o njima”, rekao je Katić, te dodao da će ova lokalna zajednica, u skladu sa svojim mogućnostima, da pomaže rad Udruženja.

Prema njegovim riječima, biće finansirani svi troškovi koji se odnose na rad ove kancelarije, kako bi se olakšale poteškoće oboljelih od ove autoimune bolesti.

“Cilj Opštinske uprave je da kancelarija bude upravo na Trgu Srbije, gdje se okuplja svakodnevno veliki broj ljudi, da približimo sve one koji su oboljeli od multiple skleroze stanovništvu i kažemo da je to bolest koje se ne treba stidjeti”, naglasio je Katić i dodao da je i ova populacija sastavni dio lokalne zajednice i društva.

On je zahvalio Zdravstvenoj ustanovi “Master fizikal”, koja je zajedno sa opštinom obezbijedila besplatne preglede i tretmane za sve oboljele sa područja Istočnog Novog Sarajeva.

Prema njegovim riječima, ovo je nastavak dobre saradnje opštine i ove zdravstvene ustanove s obzirom na to da je u protekloj godini bio obezbijeđen besplatan pregled za školarce koji su kretali u školu, kao i mjerenje gustine kostiju penzionerima.

“Osluškujemo potrebe naših sugrađana”, naveo je Katić, te dodao da će javnost biti informisana o narednim koracima rukovodstva opštine, a sve s ciljem poboljšanja uslova života stanovnika Istočnog Novog Sarajeva.

Direktor Zdravstvene ustanove “Master fizikal” Bojan Pavlović zahvalio je Katiću za sve što ova lokalna zajednica čini za pacijente sa multiplom sklerozom, kojima je liječenje i briga o zdravlju potrebna cijelog života.

“Mi u Zdravstvenoj ustanovi potrudićemo se da pomognemo i da damo maksimalni doprinos sa ciljem poboljšanja kvaliteta života i liječenja lica koji boluju od multiple skleroze”, rekao je Pavlović.

Sekretar Udruženja “Multipla skleroza” Zoran Tuševljak zahvalio je za dodijeljeni prostor Udruženju, jer će ono sada, kako je rekao, koliko-toliko moći da funkcioniše.

“Do sada nismo imali prostor, nismo se mogli družiti, a ni komunicirati sa ostalim udruženjima oboljelih od multiple skleroze u Republici Srpskoj”, rekao je Tuševljak i dodao da Udruženje broji 220 članova.

Govoreći o problemima sa kojima se suočavaju oboljeli od multiple skleroze, Tuševljak je istakao da su to lijekovi koji su ekstremno skupi, posebno kod teže oboljelih, a i teško se dolazi do njih.

Filter 2019