Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

У Источном Новом Сарајеву додијељена канцеларија Удружењу “Мултипла склероза”

Извор: Срна

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Kатић додијелио је Удружењу “Мултипла склероза” Сарајевско-романијске регије канцеларију која се налази на Тргу Републике Србије, у оквиру спортске дворане у овој локалној заједници.

Kатић је са секретаром Удружења Зораном Тушевљаком и директором Здравствене установе “Мастер физикал” Бојаном Павловићем потписао споразум којим се обезбјеђују бесплатни прегледи за лица обољела од мултипле склерозе, те третмани, уколико буду неопходни.

Начелник општине је након потписивања споразума истакао је да је додјела канцеларије мали допринос раду овог удружења и подршка свим лицима обољелим од мултипле склерозе.

“На овај начин им дајемо подршку, да смо сви уз њих и да мислимо о њима”, рекао је Kатић, те додао да ће ова локална заједница, у складу са својим могућностима, да помаже рад Удружења.

Према његовим ријечима, биће финансирани сви трошкови који се односе на рад ове канцеларије, како би се олакшале потешкоће обољелих од ове аутоимуне болести.

“Циљ Општинске управе је да канцеларија буде управо на Тргу Србије, гдје се окупља свакодневно велики број људи, да приближимо све оне који су обољели од мултипле склерозе становништву и кажемо да је то болест које се не треба стидјети”, нагласио је Kатић и додао да је и ова популација саставни дио локалне заједнице и друштва.

Он је захвалио Здравственој установи “Мастер физикал”, која је заједно са општином обезбиједила бесплатне прегледе и третмане за све обољеле са подручја Источног Новог Сарајева.

Према његовим ријечима, ово је наставак добре сарадње општине и ове здравствене установе с обзиром на то да је у протеклој години био обезбијеђен бесплатан преглед за школарце који су кретали у школу, као и мјерење густине костију пензионерима.

“Ослушкујемо потребе наших суграђана”, навео је Kатић, те додао да ће јавност бити информисана о наредним корацима руководства општине, а све с циљем побољшања услова живота становника Источног Новог Сарајева.

Директор Здравствене установе “Мастер физикал” Бојан Павловић захвалио је Kатићу за све што ова локална заједница чини за пацијенте са мултиплом склерозом, којима је лијечење и брига о здрављу потребна цијелог живота.

“Ми у Здравственој установи потрудићемо се да помогнемо и да дамо максимални допринос са циљем побољшања квалитета живота и лијечења лица који болују од мултипле склерозе”, рекао је Павловић.

Секретар Удружења “Мултипла склероза” Зоран Тушевљак захвалио је за додијељени простор Удружењу, јер ће оно сада, како је рекао, колико-толико моћи да функционише.

“До сада нисмо имали простор, нисмо се могли дружити, а ни комуницирати са осталим удружењима обољелих од мултипле склерозе у Републици Српској”, рекао је Тушевљак и додао да Удружење броји 220 чланова.

Говорећи о проблемима са којима се суочавају обољели од мултипле склерозе, Тушевљак је истакао да су то лијекови који су екстремно скупи, посебно код теже обољелих, а и тешко се долази до њих.

Filter 2019