Sun. Nov 27, 2022
ћирилица /латиница

Уручене донације Болници “Србија” и Дому за старија лица

Извор: Срна

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Сњежана Kовач уручила је данас Педијатријском одјељењу Болнице “Србија” у Источном Сарајеву пакете за бебе рођене у Недјељи Црвеног крста, болничким одјељењима пиџаме и постељину, а корисницима Дома за старија лица прехрамбене и пакете са средствима за хигијену.
Kовачева је рекла новинарима да је у току много активности које градске и општинске организације организују поводом Недјеље Црвеног крста, која се обиљежава од 8. до 15. маја.

“Ове недјеље биће дијељени пакети за угожене вишечлане породице, у току је конкурс за најбоље ликовне и литералне радове на тему 30 година стазама хуманости, који је наш овогодошњи мото”, рекла је Kовачева.

Она је најавила да ће 28. маја на Палама бити одржано Републичко такмичење екипа из прве помоћи.

“То је једна веома значајна активност за Црвени крст и цјелокупну популацију јер, знати пружити прву помоћ у тренутку када је она потребна, много значи у спасавању људских живота”, истакла је Kовачева.

Она је посјетила и Дом за старија лица и корисницима уручила пакете хране, средства за дезинфекцију и средства за личну хигијену.

“За све домове за стара лица у Српској одвојили смо одређену помоћ у складу са нашим могућностима”, рекла је Kовачева.

Она је најавила да ће до краја маја, осим геријатријских домова, посјетити заводе за дјецу ометену у развоју у Приједору, Вишеграду и Дервенти, те Психијатријску болницу на Сокоцу.

Захваливши на урученој донацији, директор Болнице “Србија” Небојша Шешлија рекао је да је то једна од континуираних активности Републичке организације Црвеног крста, која редовно помаже болницу потрепштинама које су им потребне током године.

Истакавши да је та хумана организација увијек спремна да помогне, Шешлија им је честитао Дан Црвеног крста, као и 30 година њиховог постојања и рада.

Говорећи о стању обољелих од вируса корона, директор Болнице “Србија је навео да имају два пацијента на Инфективном одјељењу, али да су након пандемије евидентне гужве за друге редовне услуге болнице.

“Вјероватно је наше становништво током пандемије рјеђе долазило због прегледа у ову установу, тако да сада радимо у пуном капацитету и покушавамо да листу чекања сведемо на минимум”, рекао је Шешлија.

Директор Дома за старија лица Источно Сарајево Миљан Сладоје указао је на веома коректну сарадњу са Црвеним крстом, који ове године слави 30 година постојања.

Сладоје је подсјетио да та установа, која је због вируса корона још дјелимично затворена, има 125 корисника који, како је рекао, имају све што им је неопходно за нормалан живот.

Filter 2019