Троструко крштење за Ђурђевдан и крсна слава у кући пуној дјеце

Извор: Срна

Ђурђевдан, крсна слава Мићевића из Превраћа код Фоче, у овој породици је одвајкада најсвечанији дан у години, а ове године славље је вишеструко – у Христово “стадо” уведено је троје најмлађих од осморо дјеце браће Жарка и Миленка.

Жарко и Драгана Мићевић данас су у Храму Светог Саве у Фочи крстили своје билизанце Стефана и Тару од шест мјесеци, а Жарков брат Миленко и његова супруга Сања своју најмлађу ћерку Дарију, која такође има тек пола године.

Уз Стефана и Тару, Жарко и Драгана имају сина Милоша од 15 и ћерку Миу од десет година, док је Дарија прва ћерка у Миленковој и Сањиној породици, након тројице синова – Милан 15, Дражан 11 и Драган шест година.

Ове двије шесточлане породице, које живе кућа уз кућу, имају се чиме поносити. Истичу да су дјеца највеће благо и да, уз Божју помоћ, не намјеравају да се зауставе на по четворо дјеце.

Од четворо родитеља, само је Жарко запослен у једној приватној фирми, а сви остали баве се пољопривредом и не жале се – срећни су што су им куће испуњене дјечијом грајом и радошћу, а са својих десет прстију успијевају да им обезбиједе пристојне услове за живот.

Свечани чин крштења у Храму Светог Саве обавили су у пратњи многобројне родбине, а то је кажу само њихов мањи дио. Док је крштење трајало, госте за славу код куће су остали да дочекују дјед и бака Душан и Винка Мићевић. Ови весели и вриједни људи поручили су да дјеце никад није доста и да је најважније да су сви живи и здрави.

Filter 2019