Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

“Срби за Србе” организовали вече захвалности у Источном Сарајеву

Извор: Срна

Хуманитарна организација “Срби за Србе”, која помаже социјално угроженим категоријама становника, вечерас је у Источном Сарајеву одржала вече захвалности за све који подржавају ову организацију и њихов рад, укључујући и одржавање хуманитарних кошаркашких турнира “Тројка из блока”.

Марко Маунага из Организације “Срби за Србе” рекао је да се прво вече захвалности у Источном Сарајеву одржава поводом 10 година одржавања хуманитарног турнира “Тројка из блока” који је почео у Новом Београду, а потом се проширио на Источно Сарајево и Пале, као и на многе земље свијета.

– Организација `Срби за Србе` постоји од 2006. године и до сада смо са више од 8,5 милиона КМ помогли 2.900 породица са више од 14.500 дјеце – прецизирао је Маунага.

Он је навео да “Срби за Србе” помажу породицама са четворо и више дјеце, а у случају самохраног родитеља породице са троје и више дјеце.

Посебну захвалност Маунага је изразио свештеницима Српске православне цркве од којих добијају информације о угроженим породицама и додао да се информације о породицама којима је потребна помоћ прикупљају и путем друштвених мрежа или се саме породице пријаве.

Према његовим ријечима, у току је реализација три велика пројекта – изградње кућа за породице Братић и Миловић из Билеће, те Макара из Љубиња, за шта је потребно око 200.000 КМ.

Маунага је рекао да ова организација добија донације од институција и појединаца из цијелог свијета, а највише из Србије и Републике Српске.

Координатор турнира “Тројка из блока” на Палама Марко Лазаревић истакао је да је ова спортска манифестација најпознатија активност коју организују “Срби за Србе”.

– Суштина `Тројке из блока` и других манифестација јесте да прикупимо што више средстава за помоћ угроженим категоријама становништва – рекао је Лазаревић, прецизирајући да се турнир у Источном Сарајеву одржава пет година заредом, а на Палама посљедње три године.

Он је додао да је из године у годину евидентан напредак и да се прикључује све више институција, физичких и правних лица.

У оквиру вечери захвалности приказан је филм “Достојан” о блаженопочившем митрополиту црногорско-приморском Амфилохују.

Filter 2019