Sat. May 28, 2022
ћирилица /латиница

Србија укинула све ковид мјере за улазак

Фото: Tanjug/AP

Извор: Независне новине

Од уторка, 3. маја 2022. године, престају да важе све мјере контроле и ограничења за улазак лица у Републику Србију, у вези са заразном болешћу ковид 19, како за стране тако и за домаће држављане.

Од поноћи, држављани Србије као и страни држављани, при уласку у земљу неће бити у обавези да имају негативан ПЦР тест, брзи антигенски тест, доказ о прележаној болести нити потврду о вакцинацији, без обзира на то из које земље свијета долазе у Републику Србију.

Одлука о слободном уласку грађана Србије и страних држављана у земљу донијета је на основу тренутне епидемиолошке ситуације у земљи и у складу је са одлукама већине земаља Европе и региона. Надлежне институције настављају да прате развој епидемиолошке ситуације у Србији из сата у сат и благовремено ће обавјештавати јавност.

Битно је напоменути да ова одлука не значи да је пандемија вируса корона завршена и да грађани не треба да воде рачуна о свом здрављу. На снази остаје препорука о ношењу маски у затвореном простору, док је ношење маски у здравственим установама обавезно. Kовид амбуланте, пунктови за тестирање на присуство вируса корона и пунктови за вакцинацију настављају да раде уобичајено.

Filter 2019