Соколац: Злоупотребом службеног положаја оштетио јавно предузеће

Извор: Филтер

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево поднијели су Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву изјештај о почињеном кривичном дјелу против Д.Т. из Сокоца, због основа сумње да је починио кривично дјело „Злоупотреба службеног положаја или овлаштења“ из члана 315. КЗ РС.

“Лице се сумњичи да у временском периоду од 2017. до  2021. године није извршио своју службену дужност у својству директора јавног предузећа у Сокоцу, тако што је закључивањем уговора са одређеним правним лицима извршио набавку и куповину робе и услуга, за јавно предузеће,  без спровођења потребног поступка у складу са Законом о јавним набавкама БиХ”, наводе из Полицијске управе.

Такође, Д.Т. се сумњичи да је искористио службени полажај тако што је извршио куповину опреме и машина и користио услуге за њихово одржавање, а да оне нису књиговодствено евидентиране, нити се налазе у јавном предузећу.

“Д.Т. се још сумњичи да је у наведеном периоду извршио трошење средстава јавног предузећа без доношења одлуке о висини износа и начину трошења средстава”, наводи се у саопштењу.

Додаје се да је Д.Т. описаним радњама правним лицима прибавио укупну корист у износу од 1.217.440,52 КМ, нанијевши штету јавном преузећу у износу од 46.371,93 КМ. 

Filter 2019