Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /latinica

Riješiti problem ograničenja brzine u Dečanskoj i ulici Vuka Karadžića

Izvor: Filter

U zgradi Opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo danas je održana redovna sjednica Foruma za bezbjednost, kojom je predsjedavao načelnik opštine Jovan Katić.

“Na dnevnom redu su se našle različite teme od značaja za poboljšanje bezbjednosti građana opštine. Inicijative su se odnosile na bezbjednost građana i njihove imovine na području opštine, bezbjednost učenika i vršnjačko nasilje, te ostale teme u skladu sa aktuelnom situacijom”, navedeno je u saopštenju nakon sjednice.

Na sjednici Foruma zauzeti su zaključci da je u opštini Istočno Novo Sarajevo zadovoljavajuće stanje bezbjednosti, kako u vezi opšte bezbjednosti građana, tako i bezbjednosti saobraćaja.

Ocijenjeno je da je neophodno riješiti problem ograničenja brzine u ulicama Dečanska i Vuka Karadžića. Zaključeno je da je bezbjednost učenika u osnovnim i srednjim školama na zadovoljavajućem nivou, te da nisu prijavljeni slučajevi vršnjačkog nasilja.

Zajednički je ocijenjeno, da je neophodno napraviti inspekcijski nadzor protivpožarnih aparata i hidranata u ulazima zgrada, radi bržeg intervenisanja u slučajevima požara ili preduzeti sve odgovarajuće mjere.

Direktor Doma zdravlja Istočno Sarajevo konstatovao je da nema prijavljenih slučajeva virusa korona u Domu zdravlja, kao ni u Bolnici “Srbija”.


Filter 2019