Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /латиница

Програм Спасовданских свечаности

Извор: Филтер

Поводом Дана и крсне славе општине Источно Ново Сарајево Вазнесења Господњег – Спасовдана и обиљежавања тридесетогодишњице од настанка општине Источно Ново Сарајево, 30. маја изложбом и додјелом награда за фото конкурс “ИНСпирација” почињу овогодишње Спасовданске свечаности. Изложба ће бити отворена у 19.00 часова у просторијама Културног центра Источно Ново Сарајево.

Акција добровољног даривања крви ДДК Сарајевско-романијске регије је планирана за 01. јун у новој спортској дворани на Тргу Републике Србије од 8.00 до 15.00 часова.

Касније тог дана у 17.00 часова биће вечерње богослужење у Храму Св. Варнаве Исповједника на Врањешу.

Свечана Спасовданска академија биће истог дана у Културном центру Источно Ново Сарајево са почетком у 19.00 часова.

На дан Вазнесења Господњег, Спасовдан, у храму Светог Великомученика Георгија у Миљевићима биће служена Света литургија у 09:00 часова. Након свете литургије одржаће се помен и представници Општине Источно Ново Сарајево положиће вијенце на централни крст на Врацима и на споменик “Слава српском борцу”.

Истог дана, на Тргу Србија планиран је молбен и славска литија са почетком у 18.00 часова.

Током вечери у Културном центру Источно Ново Сарајево у 19.00 часова почиње Свечана академија Културно-умјетничког друштва “Славија” и промоција филма “20 година са вама”. Исте вечери планиран је концерт Данице Црногорчевић на Тргу “Србија” са почетком у 20.00 часова.

Годишњи концерт Културно-умјетничког друштва “Славија” одржаће се на Тргу “Република Србија” 3. јуна у 20.00 часова.

Спасовданске свечаности биће затворене манифестацијом Сабор пјесме, игре и вјештина у Мјесној заједници Топлик у Тилави са почетком у 12.00 часова.

Позивају се сви грађани да својим присуством увеличају Спасовданске свечаности и обиљежавање тридесетогодишњице од настанка општине Источно Ново Сарајево.

Filter 2019