Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /latinica

Proglašeni pobjednici foto konkursa „INSpiracija”

Izvor: Filter

Na foto konkurs „INSpiracija” koji su povodom Krsne slave Spasovdana organizovali opština Istočno Novo Sarajevo i Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo su prispjele ukupno 42 fotografije koje su svojom tematikom pokušale pokazati najljepše detalje i motive u ovoj opšitni.

Izbor najboljih fotografija vršen je onlajn glasanjem i ocjenom stručnog žirija u sastavu Rajko Paštar fotograf, Miloš Popović akademski slikar, Predrag Krstović fotograf, Vedran Kurteš fotograf, Igor Đokanović načelnik za privredu i društvene djelatnosti opštine Istočno Novo Sarajevo.

Uz zbir onlajn glasova stručni žiri je odlučio da treća nagrada u iznosu od 100 KM pripada fotografiji pod nazivom „Mladost u bojama srpske” autor Tea Senić.

Druga nagrada u iznosu od 200 KM je pripala fotografiji pod nazivom „Budućnost” autora Anastasije Lalović.

Prvu nagradu u iznosu od 300 KM je dobila fotografija pod nazivom „Jezero” autora Lare Mitrušić.

Žiri je takođe pohvalio i autore fotografija “Slikar cvjetlošću” Teodore Marković i “Refleksija u jezeru” Đorđa Jankovića.

Izložba i dodjela nagrada za najbolju fotografiju koji organizuje opština Istočno Novo Sarajevo i Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo će biti održana u prostorijama Kulturnog centra u ponedeljak, 30. maja sa početkom u 19.00 časova.


Filter 2019