Приједор: Ученици се вратили са Јахорине због болести

Фото: srpskainfo.com

Извор: Срна, srpskainfo.com

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је данас да је ресорно министарство добило информацију да се хитној помоћи обратило око 40 ученика Основне школе “Петар Kочић” из Приједора од укупно 90, који су похађали школу у природи на Јахорини.
Тривићева је рекла да ће Министарство добити информације од инспектората о узроку тога.

“Министарство просвјете и културе Републике Српске ће добити и информације од инспектората изласком на терен да би се утврдило зашто је дошло до тога, зашто су ученици дошли у слабо здравствено стање”, рекла је Тривићева новинарима у Бањалуци.

Ученици из Приједора, који су боравили школи у природи на Јахорини, имају стомачне тегобе, уз повраћање и друге симптоме.

У Приједор су се вратили синоћ, дан прије планираног завршетка екскурзије.

Током школе у природи на Јахорини, 18 основаца из Приједора завршило је на инфузији.

Потврдила је то за Српскаинфо директорка Основне школе „Петар Kочић“ из Приједора Горана Босанчић.

Ученици петог разреда су у суботу 7. маја отпутовали у школу у природи на Јахорини. Ђаци су били смјештени у хотелу „Небојша“.

Први симптоми код дјеце, стомачне тегобе и повраћање појавили су се након 24 часа боравка, у недјељу 8. маја.

“Током ноћи, 18 ученика је аутима превезено на инфузију, у Пале. Схватили смо да је озбиљна ситуација и тражили смо од агенције „Kомпас“ да се вратимо назад. Док смо чекали аутобусе, број болесне дјеце се још повећао. Са дјецом је било пет просвјетних радника, који су им помагали, пресвлачили их и давали инфузију на кашичицу. Ученике смо распоредили, они са симптомима су били у једном аутобусу, а остала дјеца у другом. Реаговали су и родитељи и имали смо осам појединачних долазака по дјецу”, испричала је Босанчићева.

Filter 2019