Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /латиница

Предложен притвор за директора Службе за заједничке послове институција БиХ

Извор: РТРС

Тужилаштво БиХ предложило је притвор од 30 дана за директора Службе за заједничке послове институција БиХ Драгана Шојића, осумњиченог за високу корупцију због опасности од бјекства и да би могао ометати истрагу.

Из Тужилаштва БиХ су навели да је притвор предложен због опасности од бјекства јер осумњичени има држављанство сусједне земље, гдје често путује и борави.

Мјера притвора предложена је и због опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Притвор је предложен и јер се ради о овлаштеној особи и званичнику институције, а током истраге прикупљени су докази да је осумњичени већ вршио притисак на себи подређене раднике, у смислу незаконитих измјена одређене документације, навели су из Тужилаштва.

Тужилац је предложио одређивање притвора за Шојића након испитивања осумњиченог у предмету за високу корупцију, у присуству његовог адвоката, а приједлог је упућен Суду БиХ.

– Истрага у предмету интензивно се наставља – навели су из Тужилаштва.

Шојића су јуче ухапсили припадници Агенције за истраге и заштиту, по налогу Тужилаштва БиХ, због сумње да је починио кривично дјело злоупотребе положаја и овлаштења, проневјера, превара и послуга у служби.

Према незваничним информацијама, провјеравају се наводи да је Шојић злоупотребљавао своју позицију и лажирао службене путне налоге за приватна путовања по БиХ, али и Србији гдје има мјесто пребивалишта.

Filter 2019