Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /latinica

Počinju Spasovdanske svečanosti

Izvor: Filter

Večeras počinju Spasovdanske svečanosti povodom krsne slave i obilježavanja 30 godina od nastanka opštine Istočno Novo Sarajevo.

Do 5. juna biće priređen bogat kulturno-zabavni program.

Spasovdanske svečanosti počinju večeras izložbom i dodjelom nagrada pobjednicima foto konkursa “INSpiracija”. Izložba će biti otvorena u 19.00 časova u prostorijama Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi DDK Sarajevsko-romanijske regije je planirana za 01. jun u novoj sportskoj dvorani na Trgu Republike Srbije od 8.00 do 15.00 časova.

Kasnije tog dana u 17.00 časova biće večernje bogosluženje u Hramu Sv. Varnave Ispovjednika na Vranješu.

Svečana Spasovdanska akademija biće održana 01. juna u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo sa početkom u 19.00 časova.

Na dan Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdan, u hramu Svetog Velikomučenika Georgija u Miljevićima biće služena Sveta liturgija u 09.00 časova. Nakon svete liturgije održaće se pomen i predstavnici Opštine Istočno Novo Sarajevo položiće vijence na centralni krst na Vracima i na spomenik “Slava srpskom borcu”.

Istog dana, na Trgu Republike Srbije planiran je molben i slavska litija sa početkom u 18.00 časova.

Tokom večeri u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u 19.00 časova počinje Svečana akademija Kulturno-umjetničkog društva “Slavija” i promocija filma “20 godina sa vama”. Iste večeri planiran je koncert Danice Crnogorčević na Trgu Republike Srbije sa početkom u 20.00 časova.

Godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva “Slavija” održaće se u novoj sportskoj dvorani na Trgu Republike Srbije 03. juna u 20.00 časova.

Spasovdanske svečanosti biće zatvorene 05. juna Saborom pjesme, igre i vještina u Mjesnoj zajednici Toplik – Tilava sa početkom u 12.00 časova.

Filter 2019