Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /латиница

Почињу Спасовданске свечаности

Извор: Филтер

Вечерас почињу Спасовданске свечаности поводом крсне славе и обиљежавања 30 година од настанка општине Источно Ново Сарајево.

До 5. јуна биће приређен богат културно-забавни програм.

Спасовданске свечаности почињу вечерас изложбом и додјелом награда побједницима фото конкурса “ИНСпирација”. Изложба ће бити отворена у 19.00 часова у просторијама Културног центра Источно Ново Сарајево.

Акција добровољног даривања крви ДДК Сарајевско-романијске регије је планирана за 01. јун у новој спортској дворани на Тргу Републике Србије од 8.00 до 15.00 часова.

Касније тог дана у 17.00 часова биће вечерње богослужење у Храму Св. Варнаве Исповједника на Врањешу.

Свечана Спасовданска академија биће одржана 01. јуна у Културном центру Источно Ново Сарајево са почетком у 19.00 часова.

На дан Вазнесења Господњег, Спасовдан, у храму Светог Великомученика Георгија у Миљевићима биће служена Света литургија у 09.00 часова. Након свете литургије одржаће се помен и представници Општине Источно Ново Сарајево положиће вијенце на централни крст на Врацима и на споменик “Слава српском борцу”.

Истог дана, на Тргу Републике Србије планиран је молбен и славска литија са почетком у 18.00 часова.

Током вечери у Културном центру Источно Ново Сарајево у 19.00 часова почиње Свечана академија Културно-умјетничког друштва “Славија” и промоција филма “20 година са вама”. Исте вечери планиран је концерт Данице Црногорчевић на Тргу Републике Србије са почетком у 20.00 часова.

Годишњи концерт Културно-умјетничког друштва “Славија” одржаће се у новој спортској дворани на Тргу Републике Србије 03. јуна у 20.00 часова.

Спасовданске свечаности биће затворене 05. јуна Сабором пјесме, игре и вјештина у Мјесној заједници Топлик – Тилава са почетком у 12.00 часова.

Filter 2019