Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Почела кампања “Оружје не штити, оружје убија”

Извор: Срна

Припадници Полицијске станице Источно Ново Сарајево данас су ученицима Основне школе “Свети Сава” одржали предавање и подијелили едукативни материјал о опасностима и посљедицама које настају руковањем нелегалним оружјем и минско-експлозивним средствима.
Предавање је одржано у оквиру десетодневне превентивне кампања Министарства унутрашњих послова Републике Српске и УНДП-а “Оружје не штити, оружје убија”, која се спроводи у свим основним и средњим школама у Српској.

Портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић рекла је новинарима да је циљ ове кампање подизање свијести код грађана, као и ученика основних и средњих школа о опасностима и посљедицама које настају усљед нестручног руковања нелегалним оружјем и минско-експлозивним средствима.

“Свједоци смо да се на јавним површинама у Републици Српској још могу пронаћи овакви предмети, а исто тако смо свједоци трагичних догађаја на територији Српске”, истакла је Стокановићева.

Она је апеловала да сви грађани пријаве нелегално оружје најближој полицијској станици или на бесплатан број 122 и, уколико пронађу минско-експлозивна средства, да их не дирају него одмах обавијесте полицију или Републичку управу цивилне заштите.

Filter 2019