Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /латиница

Позовимо 1414: Мали Вукан има још два дана, а за лијечење му недостаје 360.000 евра

Извор: Глас Српске

Деветомјесечни Вукан Стоиљковић, који болује од спиналне мишићне атрофије најтежег типа има још два дана да скупи новац како би у Будимпешти примио најскупљи лијек на свијету.

За његово лијечење потребно је 2,5 милиона евра, а недостаје још 360.000 евра.

“Другари, још 360.000€ нас дијели од циља, али и још само два дана. Толико смо близу али опет, тако смо далеко. Не знамо како да се изборимо са мишљу да ли можда нећемо успјети да се изборимо са овим термином и страхом да ћемо морати чекати наредни који не знамо када ће бити.

Ипак, још увијек верујемо да су чуда могућа. Вјерујемо да ће Вукан сутра ходати, смијати се и уживати у чарима живота, али исто тако верујемо да можемо завршити акцију до 18. маја. Помозите нам, јако, најјаце до сада. Да од среде сви набацимо осмијехе на лица и обасја нас срећа јер смо успјели да завршимо ово на вријеме. Урадимо то За Вукана”, објављено је на Фацебоок страници “Да и Вукан победи СМА”.

Откако се сазнало да Вукан Стоиљковић из Врања има спиналну мишићну атрофију, организују се акције прикупљања помоћи за његово изљечење и у Србији и у иностранству.

Лијек золгенсма, који му је неопходан, кошта 2,5 милиона евра.

У тој борби можете и ви да помогнете, слањем СМС поруке – 1239 на 3030 у Србији и позивом на број 1414 у Републици Српској или уплатом на динарски или девизни рачун.

Filter 2019